- Home
- Termeni și Condiții
[Prezenții Termeni și Condiții de utilizare au fost actualizați ultima oară la data de 16.05.2024]
Considerații generale
Pentru utilizarea în orice mod a website-ului accesibil la adresa URL: www.imaginaradesign.com (denumit în continuare “Site”), te rugăm să parcurgi cu atenție acești Termeni și Condiții din cuprinsul prezentului document.
Prin accesarea datelor de pe Site și plasarea de Comenzi (prin e-mail sau telefon), accepți în totalitate și necondiționat acești Termeni și Condiții, care reprezintă Contractul dintre părți (acordul legal dintre tine și S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L.).
Site-ul deținut de S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L. (denumită în continuare Imaginara Design) asigură vânzarea de Bunuri și Servicii exclusiv clienților persoane fizice (în vârstă de cel puțin 18 ani) și juridice care accesează Site-ul în calitate de Beneficiar.
Imaginara Design își rezervă dreptul de a modifica sau întrerupe, temporar sau permanent, accesul la Site (în totalitate sau parțial), în orice moment și fără preaviz sau răspundere.
Imaginara Design își rezervă dreptul de a modifica sau actualiza acești “Termeni și Condiții” în orice moment și fără preaviz sau răspundere.
Poți accesa în orice moment Termenii și Condițiile de utilizare, în formă actualizată, la adresa: www.imaginaradesign.com/termeni-si-conditii
În cazul în care nu dorești să accepți acești Termeni și Condiții, te rugăm să nu folosești serviciile puse la dispoziție pe Site.
În cazul în care ai neclarități sau dorești informații suplimentare, te rugăm să ne contactezi:
- telefonic: +40 752 582 210
- prin e-mail: contact@imaginaradesign.com
- prin formularul de contact de pe Site disponibil aici.
Definiții
În cuprinsul prezentului document, următorii termeni vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:
Imaginara Design – denumire comercială a S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, cu sediul social în Iași, Str. Gării, nr. 23, bl. L1, sc. A, ap. 20, Jud. Iași, cod poștal 700089, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului Iași sub nr. J22/701/2016, având Cod Unic de Înregistrare 35813006, reprezentată legal de Raluca Lovin, în calitate de Administrator;
Site – magazin online găzduit la adresa web www.imaginaradesign.com și subdomeniile acestuia, aflate în proprietatea S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L., prin intermediul cărora Utilizatorul are acces la informații privind Bunurile și Serviciile oferite spre vânzare de către Imaginara Design. Site-urile și/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce aparțin unor terți și care sunt accesate de către utilizatori ca urmare a legăturilor sau trimiterilor disponibile pe Site-ul www.imaginaradesign.com nu fac obiectul și nici nu intră în sfera acestei definiții;
Conținut – toate informațiile publicate pe Site care pot fi vizualizate/accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
Utilizator – orice persoană fizică (în vârstă de cel puțin 18 ani) care accesează Site-ul în vederea consultării ofertei comerciale a Site-ului, indiferent dacă plasează sau nu o Comandă pentru achiziția de Bunuri și Servicii. Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate;
Client – orice persoană fizică (în vârstă de cel puțin 18 ani) care accesează Site-ul prin intermediul unui Cont și plasează o Comandă în vederea achiziționării de Bunuri și Servicii în nume propriu sau ca reprezentant al unei persoane juridice;
Beneficiar – orice persoană fizică (în vârstă de cel puțin 18 ani) sau juridică care a încheiat un Contract cu Imaginara Design conform definiției date Contractului în cele ce urmează;
Prestator – S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L., cu denumirea comercială Imaginara Design;
Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Beneficiarului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Beneficiar (istoricul Comenzilor, facturi fiscale etc.);
Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv cele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Prestator Beneficiarului, în baza Contractului încheiat;
Comandă – solicitarea transmisă în format electronic (prin email, direct de pe Site), prin care Clientul/Beneficiarul își manifestă intenția de a achiziționa Bunuri și Servicii prezentate în oferta Site-ului;
Contract – Comanda solicitată de către Beneficiar și confirmată de către Prestator (prin apel telefonic sau prin transmiterea unui email/mesaj electronic).
Drepturile și obligațiile Utilizatorului / Clientului
Pentru a putea plasa o Comandă de Bunuri și Servicii oferite de Imaginara Design, Utilizatorul va trebui să se înregistreze pe Site cu un Cont de Client. În acest sens Utilizatorul se obligă și garantează că a furnizat, prin intermediul formularului de înregistrare, date reale, exacte și complete.
Odată cu acordul pentru acești Termeni și Condiții, Utilizatorul își exprimă acordul și pentru eventualele verificări ce vor fi efectuate de administratorul Site-ului, ca măsură de siguranță pentru realitatea și exactitatea datelor furnizate.
În cazul în care se constată că informațiile puse la dispoziție de Utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele în drept, Imaginara Design își rezervă dreptul de a suspenda sau a sista accesul Utilizatorului în cauză la serviciile Site-ului și de a refuza comenzile viitoare venite din partea Utilizatorului în cauză.
Odată cu crearea și utilizarea Contului de Client, Utilizatorul este responsabil de menținerea confidențialității datelor de logare (accesare). Utilizatorul va păstra confidențialitatea user-ului și parolei și la va folosi responsabil pentru gestionarea comenzilor și a facilităților puse la dispoziție în Contul de Client.
Drepturile de proprietate intelectuală
Conținutul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusivă Imaginara Design și este protejat de Legea Dreptului de Autor precum și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.
Utilizatorului/Clientului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Imaginara Design, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Imaginara Design asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al Imaginara Design.
Utilizatorul/Clientul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile prezentului document.
Sesizările cu privire la încălcarea drepturilor de autor pot fi trimise la adresa de e-mail: contact@imaginaradesign.com.
Limitarea răspunderii Administratorului Site-ului
Prețurile, disponibilitatea și descrierea Bunurilor și Serviciilor afișate pe Site sunt informative.
Imaginara Design nu oferă nicio garanție, în mod expres sau implicit, în ceea ce privește funcționarea și Conținutul Site-ului www.imaginaradesign.com, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop.
Utilizatorii sunt de acord, în mod expres, că folosirea acestui Site și aplicarea sau interpretarea informațiilor se face pe propriul lor risc.
Utilizatorii sunt de acord, în mod expres, că Imaginara Design nu este responsabilă pentru:
- inadvertențele, erorile sau omisiunile în cadrul informațiilor de pe Site furnizate de către Utilizatori
- mesajele publicitare postate pe Site precum și pentru bunurile și serviciile furnizate de către autorii mesajelor publicitare
- utilizarea link-urilor de pe Site care fac trimiteri către alte site-uri
- utilizarea incorectă sau frauduloasă a Site-ului de către Utilizatori
- cazuri de forță majoră, care includ dar nu se limitează la erori de funcționare ale echipamentului tehnic, lipsa funcționării conexiunilor de internet/telefonie mobilă, virușii informatici, erorile de operare etc.
Utilizatorii sunt de acord, în mod expres, să protejeze și să asigure Imaginara Design de și împotriva oricăror cereri, pretenții, acțiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzând, fără nici un fel de limitare, onorariile avocaților), cheltuieli, judecăți, decizii, amenzi, regularizări sau alte obligații rezultate sau relaționate cu orice altă acțiune a Utilizatorilor în legătură cu utilizarea Site-ului sau a serviciilor oferite prin intermediul Site-ului.
Imaginara Design va depune toate eforturile pentru a asigura acuratețea informațiilor prezente pe Site și pentru a corecta eventualele erori și omisiuni (de ex.: date de ordin tehnic sau erori de tastat). În cazul în care vreo informație intră sub incidența legii dreptului de autor, rugăm Utilizatorii să ne contacteze la adresa de e-mail contact@imaginaradesign.com, pentru a putea lua măsurile ce se impun.
Imaginara Design își rezervă dreptul de a-și alege clientela cu respectarea Art.56 din Ordonanța 99/2000 cu modificări ulterioare, privind comercializarea produselor si serviciilor pe piață.
Dacă ai comandat unul dintre Bunurile și Serviciile noastre prin intermediul Site-ului, ai acceptat în cadrul formularului de comandă prezenții Termeni și Condiții. Astfel, prin emiterea comenzii tale prin intermediul Site-ului, S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L. dobândește față de tine sau firma ta calitatea de Prestator, iar firma ta sau tu (dacă soliciți serviciile ca persoană fizică), dobândești calitatea de Beneficiar și se aplică de drept prevederile contractuale standard listate mai jos, fără a fi necesară redactarea și semnarea între părți a unui document pe suport tipărit.
I. Părțile contractante
1.1. Prestatorul, reprezentat prin S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L., care pune la dispoziția Beneficiarului bunuri și servicii;
și
Beneficiarul, persoană fizică sau juridică care dorește să achiziționeze bunurile și serviciile puse la dispoziție de către Prestator,
denumite în continuare în mod colectiv “Părțile” și în mod individual “Partea”, au convenit să încheie prezentul Contract în următoarele condiții:
II. Obiectul contractului
2.1. Obiectul prezentului Contract îl constituie prestarea de servicii de către Prestator în favoarea Beneficiarului, așa cum vor reieși acestea din fiecare act adițional sau comandă fermă acceptată de Prestator, transmisă prin intermediul site-ului Prestatorului, prin e-mail, prin formular de contact din site-ul Prestatorului sau prin oricare alte modalități de comunicare acceptate de părți.
III. Durata și încetarea contractului
3.1. Dacă părțile nu au convenit altfel, prezentul Contract intră în vigoare la data confirmării acceptării comenzii ferme primite prin intermediul site-ului sau, în cazul în care nu a fost plasată o comandă online, la data semnării acestuia de către cele două părți și are o durată nelimitată.
3.2. Contractul își încetează efectele fără a necesita nicio formalitate de încetare/reziliere dacă se îndeplinesc următoarele două condiții, cumulativ:
(i) dacă toate obligațiile asumate sunt onorate, respectiv dacă Prestatorul a prestat serviciile pe care le-a acceptat în urma comenzilor emise de Beneficiar, iar Beneficiarul a achitat contravaloarea acestora în condițiile Contractului,
(ii) dacă Beneficiarul nu mai emite alte comenzi. La emiterea unei comenzi noi, dacă aceasta este acceptată de către Prestator, în cazul în care comanda fermă este plasată prin alte modalități decât prin intermendiul site-ului, Contractul reintră în vigoare pe durată nelimitată, păstrând tarifele specificate în Contract dacă noua comandă a fost plasată în termenul de valabilitate al prețurilor, în caz contrar aplicându-se tarifele orare standard valabile la data plasării noii comenzi. În cazul plasării unei comenzi noi prin intermediul site-ului, Contractul anterior este înlocuit de cel valabil la data plasării noii comenzi online.
3.3. Oricare dintre părți are dreptul de a denunța unilateral prezentul Contract în orice moment, fie prin îndeplinirea condițiilor de la Art. 3.2., fie prin transmiterea unei notificări în acest sens celeilalte părți, rezilierea operând în termen de 15 zile calendaristice calculate de la data primirii notificării. În cazul denunțării unilaterale a Contractului prin notificare, indiferent de partea care a solicitat-o, părțile rămân obligate astfel:
(i) Prestatorul va finaliza etapa de lucru aflată în derulare sau, dacă această etapă nu poate fi finalizată deoarece Beneficiarul respinge soluțiile de lucru prezentate de către Prestator de mai mult de trei ori la rând, în cazul în care Beneficiarul a achitat deja contravaloarea etapei aflate în desfășurare, Prestatorul va storna factura fiscală și va returna suma achitată pentru etapa respectivă Beneficiarului, cu excepția situației menționate la Art. 3.4., iar efectele Contractului încetează imediat. În cazul în care Beneficiarul nu a achitat contravaloarea etapei aflate în desfășurare, efectele Contractului încetează odată cu a treia respingere a soluțiilor de lucru prezentate pentru etapa aflată în desfășurare, fără a mai fi nevoie de altă formalitate.
(ii) Beneficiarul va achita contravaloarea serviciilor prestate, inclusiv etapa finalizată dupa notificarea de denunțare unilaterală a Contractului.
(iii) În cazul în care etapa aflată în derulare la momentul notificării nu este etapa finală a lucrării, efectele Contractului încetează și lucrarea rămâne neterminată, fără ca acest fapt să fie imputabil vreuneia dintre părți.
(iv) Toate fișierele care compun lucrarea rămasă nefinalizată în urma denunțării unilaterale a Contractului vor fi predate de către Prestator Beneficiarului în format electronic, pentru ca Beneficiarul să poată contracta alt Prestator în vederea finalizării lucrării, dar numai după îndeplinirea condițiilor menționate la Art. 3.3. lit. (ii).
3.4. În cazul înstrăinării afacerii sau a oricărei schimbări intervenite în structura acționarilor, asociaților sau membrilor Beneficiarului (retragerea sau adăugarea unui asociat/membru/acționar, vânzarea, donația sau orice altă schimbare de natură să transfere dreptul de decizie altei/altor persoane decât semnatarii originali ai Contractului,
(i) prezentul Contract rămâne în vigoare și poate înceta conform Art. 3.3.,
(ii) orice plăți efectuate de către Beneficiar Prestatorului înainte de înstrăinare/schimbare intervenite în structura acționarilor, asociaților sau membrilor Beneficiarului nu se returnează.
IV. Prețul. Plata. Sancțiuni pentru neplată
4.1. Prețul serviciilor va fi stabilit prin:
(i) act adițional sau
(ii) oferta acceptată de Beneficiar prin e-mail sau comandă plasată în site și acceptată de Prestator sau prin oricare alte modalități de comunicare acceptate de părți în cazul cererilor de ofertă sau
(iii) reiese în mod direct din numărul de ore lucrat pentru executarea comenzii/cererii/solicitării lansate de către Beneficiar prin e-mail sau prin oricare alte modalități de comunicare acceptate de părți, la tariful orar standard valabil la data solicitarii lucrării.
4.2. Prețul Contractului va fi plătit la cursul de schimb Euro/RON la cursul afișat de Banca Națională a României la data facturării, TVA=0% (Prestatorul nu este plătitor de TVA).
4.3. Tarifele orare standard sunt publicate anual pe site-ul Prestatorului. Tarifele orare standard valabile în momentul semnării Contractului/emiterii comenzii prin intermediul site-ului își păstrează valabilitatea pentru Beneficiar timp de 12 luni, indiferent de schimbările apărute în politica generală de preț a Prestatorului. Tariful orar standard este de 30 euro/h pentru creație grafică sau consultanță.
4.4. Lucrările cu preț fix (cuprins în acte adiționale sau oferte ferme sau comandate prin intermediul site-ului Prestatorului) nu permit solicitări nelimitate din partea Beneficiarului și se prestează așa cum sunt descrise, fără a permite interpretări și negociere ulterioară. În cazul în care, din orice motive, executarea unei lucrări depășește timpul alocat prin ofertare (timp care se obține prin diviziunea sumei ofertate la tariful orar standard pentru tipul de serviciu ofertat) cu mai puțin de 25%, timpul suplimentar nu se facturează. Dacă executarea unei lucrări depășește timpul alocat prin ofertare cu mai mult de 25%, se va factura suplimentar tot timpul necesar executării lucrării, mai puțin depășirea de până în 25%. În cazul în care solicitările Beneficiarului pot duce la depășirea timpului alocat, Prestatorul va informa Beneficiarul o singură dată asupra acestui aspect; continuarea emiterii de către Beneficiar de solicitări de lucru după această informare este considerată acceptarea tacită a depășirilor, care se pot reflecta în prețul final al lucrării.
4.5. Facturarea se va face astfel:
(i) plata 100% în avans unde valoarea proiectului este achitată integral la semnarea Contractului, înainte de a începe dezvoltarea proiectului. Acest mod de plată îl folosim în general pentru proiectele de dimensiuni mici, cu valoare egală sau sub 199€ sau
(ii) plata 50/50 unde 50% din valoarea proiectului este achitată la semnarea Contractului, iar restul de 50% se va achita la finalizarea proiectului. Acest mod de plată este folosit în general pentru design de logo sau proiectele de dimensiuni medii și cu o valoare în general cuprinsă între 200€ și 499€ RON sau
(iii) plata 50/25/25 unde 50% din valoarea proiectului este achitată la semnarea Contractului, 25% se va achita la 30 de zile de la semnarea Contractului, iar restul de 25% se va achita la finalizarea proiectului. Acest mod de plată se adresează proiectelor mari, cu o valoare de peste 500€.
4.6. Plata se face în conformitate cu mențiunile cuprinse în fiecare act adițional/anexă, dacă acestea există. În cazul lucrărilor solicitate prin comenzi online, plata se face folosind modalitățile de plată permise în formularul de comandă online al site-ului (cu cardul sau prin transfer bancar).
4.7. Plățile se vor efectua în termen de maxim 10 zile de la eliberarea facturii proforme de către Prestator și în maxim 3 zile de la plasarea comenzii online în site. Plata se poate amâna o singură dată, prin solicitare din partea Beneficiarului în maxim 3 zile de la eliberarea proformei, iar amânarea nu poate depăși 10 zile lucrătoare. Pentru comenzile plasate prin intermediul site-ului, plățile nu pot fi amânate.
4.8. Plata se va face în baza proformelor emise de Prestator și transmise prin una din modalitățile acceptate de comunicare, urmând ca facturile fiscale să fie emise după confirmarea plății. Facturile fiscale vor fi transmise în format electronic. Totodată, Beneficiarul/persoana delegată de acesta poate ridica factura fiscală în original de la un reprezentant al Prestatorului sau poate solicita transmiterea ei prin servicii de curierat, contravaloarea expediției fiind suportată de către Beneficiar. Pentru comenzile plasate prin intermediul site-ului, plățile se fac în baza conținutului coșului de cumpărături și sumelor afișate în acesta la momentul comenzii.
4.9. Plata se poate efectua în numerar la sediul Prestatorului (numai de către persoanele juridice), prin ordin de plată (transfer bancar) sau, în cazul comenzilor plasate prin intermediul site-ului, online, cu cardul. Persoanele fizice pot efectua plata doar prin transfer bancar sau online, cu cardul, prin plasarea unei comenzi în site.
4.10. În cazul în care Beneficiarul are neclarități privind conținutul proformei, le poate exprima în termenul prevăzut până la scadența plății aferente, în caz contrar considerându-se acceptarea tacită a plății.
4.11. În cazul neexecutării de către Beneficiar, parțial sau total, a obligației de plată a contravalorii facturilor emise de Prestator, Beneficiarul se obligă a plăti Prestatorului penalități în cuantum de 0.5% din valoarea Contractului pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua următoare împlinirii scadenței prevăzute la Art. 4.7.
4.12. În cazul în care Beneficiarul livrează în timp util toate materialele/informațiile necesare executării obiectului Contractului, Prestatorul se obligă a plăti Beneficiarului penalități în cuantum de 0.5% din valoarea Contractului pentru fiecare zi de întârziere.
V. Obligațiile Prestatorului
5.1. Prestatorul se obligă să desfăşoare toată activitatea necesară în vederea aducerii la îndeplinire a obiectului prezentului Contract așa cum va reieși acesta din fiecare act adițional, solicitare sau comandă fermă lansată de către Beneficiar și acceptată de către Prestator. Prestatorul va depune toate diligențele în vederea realizării unor servicii de cea mai bună calitate, în cel mai scurt timp posibil.
5.2. Livrarea prestațiilor se face conform cu specificul lucrării, prin mijloace digitale (e-mail, transfer) sau prin curier, după caz.
5.3. Prestatorul se obligă să respecte termenele de finalizare așa cum sunt acestea ofertate sau cum vor fi stabilite de comun acord între cele două părți sau așa cum reies din fiecare act adițional sau notă de acceptare a comenzii ferme transmisă Beneficiarului prin e-mail sau prin oricare alte modalități de comunicare acceptate de cele două părți.
5.4. De asemenea, Prestatorul se obligă să furnizeze Beneficiarului toate rezultatele parțiale ale muncii sale, pe măsură ce acestea sunt disponibile.
VI. Obligațiile Beneficiarului
6.1. Beneficiarul se obligă să pună la dispoziția Prestatorului, oricând acesta din urmă va considera necesar şi va face o solicitare în acest sens, materialele sau informațiile necesare executării obiectului prezentului Contract.
6.2. Beneficiarul se obligă să predea la termen materialele sau informațiile solicitate de către Prestator (în caz contrar Prestatorul nu este responsabil de eventualele întârzieri apărute).
6.3. Beneficiarul se obligă să asigure plata contravalorii serviciilor către Prestator conform cu Art. 4.1. – 4.11.
VII. Confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal
7.1. Prestatorul se obligă să nu folosească materialele primite din partea Beneficiarului decât în scopul prestării serviciilor menționate în actele adiționale/anexele solicitate de către Beneficiar.
7.2. Prestatorul se obligă ca, pe toată durata de derulare a prezentului Contract și după încetarea lui, indiferent de cauza din care încetează, să nu transmită şi să nu divulge nici unei terțe persoane, fizice sau juridice, vreo dată sau informație de natură confidențială, de care a luat cunoştință în timpul executării prezentului Contract.
7.3. Prestatorul se obligă ca, pe toată durata de derulare a prezentului Contract și după încetarea lui, să nu divulge nici unei terțe părți informații privind prețul (onorariul) primit de la Beneficiar conform prezentului Contract.
7.4. Datele şi informațiile confidențiale se pot referi, fără a se limita la acestea, la activitatea Beneficiarului, la activitatea oricăruia dintre clienții Beneficiarului, la situația financiară a Beneficiarului, la proiectele dezvoltate sau derulate de către Beneficiar, la orice alt aspect legat de afacerea Beneficiarului. Enumerarea are caracter exemplificativ.
VIII. Drepturi de proprietate intelectuală
8.1. Orice creație rezultată ca urmare a îndeplinirii de către Prestator a obligațiilor menționate în Art. 5.1. rămâne proprietatea intelectuală a Prestatorului până în momentul achitării integrale a obligațiilor de plată (inclusiv penalități, dacă este cazul) ale Beneficiarului, după care devine proprietatea intelectuală a Beneficiarului.
8.2. Pe parcursul desfășurării Contractului, Prestatorul acordă implicit Beneficiarului dreptul de a utiliza orice creație rezultată din îndeplinirea obligațiilor menționate la Art. 5.1. Prestatorul poate retrage însă oricând, fără preaviz, acest drept, în cazul în care Beneficiarul nu își îndeplinește complet obligațiile de plată, urmând ca achitarea sumelor restante (inclusiv penalități, dacă este cazul) să readucă în mod implicit dreptul Beneficiarului de a utiliza creația în cauză;
8.3. Utilizarea creației în cauză în condițiile în care Prestatorul a retras acest drept este interzisă sub sancțiunea plății de daune-interese.
8.4. În cazul rezilierii Contractului, Beneficiarul are drept de proprietate asupra creațiilor realizate până în acel moment, cu condiția ca acestea să fi fost achitate.
8.5. Beneficiarul este direct răspunzător de preluarea și punerea la dispoziția Prestatorului în vederea executării obiectului Contractului a unor materiale (foto, audio, text) din alte surse decât cele proprii. În cazul în care Prestatorul utilizează la cererea Beneficiarului materiale pentru care Beneficiarul nu deține drept de copyright, Beneficiarul este singurul responsabil pentru această situație.
8.6. Prestatorul își va păstra copyrightul și drepturile de proprietate intelectuală pentru toate schițele, machetele și reviziile trimise pe parcursul desfășurării Contractului, exceptând rezultatul final, care va aparține Beneficiarului, după efectuarea în întregime a plății.
8.7. În cazul în care Beneficiarul dorește să predea drepturile de proprietate intelectuală unei terțe părți, se vor aplica aceleași condiții pentru terța parte care a achiziționat drepturile.
Pentru mai multe detalii privind dreptul de autor și drepturile conexe, vă rugăm consultați Legea nr. 8/1996.
IX. Accesul la proprietățile online ale Beneficiarului
9.1. În vederea desfășurării în bune condiții a proceselor de lucru specifice în vederea prestării serviciilor solicitate de către Beneficiar, conform cu natura solicitărilor și în cazul în care Prestatorul semnalează necesitatea de acces în vederea prestării în bune condiții a serviciilor, Beneficiarul înțelege și este de acord ca Prestatorul să aibă acces integral, de administrare, cu drepturi depline, primind toate credențialele necesare, la următoarele proprietăți online:
(i) panou de control (Cpanel), FTP, PhpMyAdmin (baza de date), user cu rol de Administrator, în vederea prestării serviciului de hosting și/sau a efectuării lucrărilor solicitate sau necesare prin natura Contractului la site-ul/urile Beneficiarului și a setărilor, inclusiv în ceea ce privește gestionarea căsuțelor de e-mail ale Beneficiarului, la cererea acestuia sau în vederea rezolvării unei necesități ocazionate de intervenții legate de funcții de mailing în site-ul/urile Beneficiarului.
(ii) proprietăți Google (Analytics, Search Console, Goodle Ads, Tag Manager etc.) după caz, în vederea analizei statistice a datelor de trafic și a prestării serviciilor de gestionare a campaniilor de publicitate online prin sistemul Google Ads și a altor servicii specifice.
(iii) proprietăți Facebook, respectiv pagini de companie sau pagini de persoană (în cazul în care Beneficiarul optează pentru o pagină de persoană pentru prezența afacerii sale pe Facebook), în vederea prestării serviciilor de gestionare a prezenței pe Facebook și a campaniilor de publicitate online prin sistemul Facebook Ads.
(iv) orice alte proprietăți online (ca exemplu, fără a se limita la: LinkedIn, Twitter, directoare de linkuri care necesită logare, servicii de mass-mailing ca Mailchimp etc.) după caz, în vederea prestării serviciilor solicitate de către Beneficiar sau necesare prin natura serviciilor solicitate de către Beneficiar.
X. Răspunderea contractuală
10.1. Neîndeplinirea, îndeplinirea necorespunzătoare sau cu întârziere a obligațiilor contractuale de către oricare dintre părți atrage răspunderea corespunzătoare a părții culpabile.
10.2. Pentru nerespectarea obligațiilor menționate în Contract sau prevăzute de legislație şi care sunt în legătură cu prezentul Contract, partea în culpă va putea fi obligată la plata de despăgubiri către cealaltă parte, până la repararea integrală a prejudiciului suferit de aceasta din urmă.
10.3. Neachitarea de către Beneficiar la scadență a sumelor datorate Prestatorului cu titlu de contravaloare a lucrărilor prestate dă dreptul Prestatorului să perceapă penalități în cuantum de 0.5% din valoarea Contractului, pentru fiecare zi de întârziere.
10.4. Nerespectarea de către Prestator a termenului de predare a lucrării dă dreptul Beneficiarului să perceapă penalități în cuantum de 0.5% din valoarea Contractului, pentru fiecare zi de întârziere.
10.5. Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă şi o dovedeşte în condițiile legii, cu condiția notificării scrise, conform cu Art. 12.4.
XI. Notificări. Feedback-uri. Solicitări
11.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită daca va fi transmisă la adresa de e-mail contact@imaginaradesign.com.
11.2. Utilizatorii Site-ului pot transmite comentarii, sugestii, întrebări sau informaţii, dacă limbajul acestora este civilizat, iar conţinutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viaţa privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conţine viruşi, nu serveşte unor campanii de promovare care nu au legătură cu Imaginara Design, nu reprezintă e-mailuri în masă ori orice altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entități vor fi raportate organelor abilitate. Imaginara Design nu îşi asumă responsabilitatea şi nici nu va putea fi obligată la niciun fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicări.
11.3. Pentru lucrările cu preț ofertat (fix), numărul de feedback-uri este limitat. Pentru lucrările tarifate orar, numărul de feedback-uri este nelimitat.
11.4. Este considerat feedback mesajul exprimat în scris, al cărui conținut privește, sub forma de aprobare sau listă de cerințe referitoare strict la etapa în cauză, rezultatul finalizării asumate de către Prestator a unei etape de lucru, în cazul lucrărilor care pot fi etapizate, sau a lucrării, în cazul lucrărilor care nu pot fi etapizate. Etapizarea este stabilită prin act adițional sau prin menționarea etapizării în oferta fermă sau prin evaluarea solicitării de lucru primite, de către Prestator. Mesajele transmise verbal sau prin aplicații de mesagerie nu sunt considerate feedback, iar rezolvarea lor nu este asumată de către Prestator.
11.5. Numărul maxim de feedback-uri incluse în prețul ofertat pentru lucrările pentru care s-a solicitat oferta fermă și care pot fi etapizate este de două pe etapa de lucru, cu excepția cazurilor în care părțile convin altfel în mod explicit. Pentru lucrările care nu pot fi etapizate, numărul maxim de feedback-uri incluse în prețul ofertat este de două pe lucrare.
11.6. Orice etapă este automat finalizată dupa executarea lucrărilor ocazionate de feedback-ul al doilea din partea Beneficiarului.
11.7. Depășirea, la solicitarea Beneficiarului, a numărului de etape de feedback, precum și feedback-urile și solicitările care cauzează, prin efectuarea acestora, depășirea estimatelor orare ofertate ferm, menționate la Art. 4.4., cu exact sau peste 25% din estimat, se tarifează suplimentar, la tariful orar standard valabil la data solicitării.
XII. Forța majoră
12.1. Răspunderea Prestatorului și a Beneficiarului (de ex.: pentru întârzierea efectuării plății, livrării sau returnării Bunurilor) este înlăturată atunci când împiedicarea este cauzată de forță majoră.
12.2. Prin forță majoră se înțelege orice eveniment extern, independent de voința părților, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil, apărut după încheierea Contractului şi care împiedică părțile să execute obligațiile asumate conform prevederilor contractuale. Sunt considerate cauze de forță majoră: războiul, revoluția, incendiul, calamități naturale (exemplu – inundații, cutremure), greva transportatorilor/lucrătorilor aeroporturilor etc.).
12.3. În caz de forță majoră, așa cum este aceasta definită de lege, Prestatorul va putea să întrerupă în orice moment activitatea. Într-un astfel de caz, Prestatorul își rezervă dreptul fie de a rezilia prezentul Contract, fie de a-i suspenda executarea pentru o perioadă ce urmează a fi stabilită de către ambele părți.
12.4. Forța majoră exonerează partea care a convocat-o, cu condiția ca aceste evenimente excepționale să fie aduse la cunoștința celeilalte părți în termen de o zi de la data încetării sau, dacă forța majoră durează mai mult de 5 zile, în cea de-a 6-a zi.
12.5. Prestatorul nu este răspunzător atunci când finalizarea serviciilor este întârziată din motive dependente de Beneficiar (întârzierea livrării către Prestator a documentelor necesare executării lucrărilor, întârzierea plăților pentru etapele finalizate, întârzierea plăților către terți – Google, Facebook și alții de care depinde desfășurarea în bune condiții a lucrărilor, întârzierea feedback-urilor, depășirea numărului admis de feedback-uri, transmiterea de solicitări suplimentare, transmiterea de solicitări verbal sau prin aplicații de mesagerie).
12.6. În cazul în care, din motive dependente de Beneficiar, finalizarea serviciilor este întârziată cu mai mult de 60 de zile lucrătoare, Prestatorul își rezervă dreptul de a stabili un nou termen de executare a obiectului prezentului Contract, numai după eliminarea motivelor care au dus la întârzierea inițială. Din momentul în care se reiau lucrările și este stabilit un nou termen de livrare, nu se mai aplică penalizările specificate la Art. 4.11. – 4.12.
XIII. Soluționarea litigiilor
13.1. Părţile au convenit ca toate neînțelegerile privind validitatea prezentului acord sau rezultate din interpretarea, executarea ori încetarea acestuia să fie rezolvate pe cale amiabilă de reprezentanții lor.
13.2. Orice alt aspect care nu este deja prezentat în niciun articol din acest document se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către Beneficiar.
13.3. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, părțile se vor adresa:
- instanțelor judecătoreşti competente de pe raza sediului social al S.C. IMAGINARA DESIGN S.R.L. sau
- tribunalului arbitral, conform regulilor de procedură aplicabile arbitrajului comercial ad-hoc, organizat de Camera de Comerț şi Industrie a României.
XIV. Dispoziții finale
14.1. Modificarea prezentului Contract se poate face numai prin acordul părților exprimat în scris, prin act adițional, semnat de ambele părți.
14.2. Prezentul Contract, împreună cu anexele sale care fac parte integrantă din cuprinsul său, reprezintă voința părților și înlătură orice altă înțelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
14.3. În cazul în care părțile își încalcă obligațiile, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligației respective nu înseamnă că ea a renunțat la acest drept al său.
14.4. Acest document de acord între părți a fost scris în conformitate cu legislația aplicabilă pe teritoriul Romaniei. În momentul achiziționării vreunui bun sau serviciu online, Clientul/Beneficiarul declară că a luat cunoștință și este întru totul de acord cu cele menționate mai sus.